De tre legatmodtagere får støtte til studier i henholdsvis Sydkorea, Norge og New Zealand, oplyser Ivalo & Minik Fonden

Legater: Tre grønlandske unge får støtte til studier i udlandet

Tre grønlandske studerende får en ekstra julegave i form af legater til studier i udlandet. Det oplyser den grønlandske uddannelsesfond, Ivalo & Minik Fonden.

Det er snart jul, og for tre grønlandske unge venter i år en ekstra gave.

Bestyrelsen for Ivalo & Minik Fonden har besluttet at uddele tre legater, der skal hjælpe grønlandske studerende med at dygtiggøre sig ved uddannelser i udlandet.

Michael Platou har fået et legat til sine fortsatte studier i koreanske forhold på Pusan National University i Sydkorea.

LÆS OGSÅ Endelig kan de 12 handelsskoleelever komme igang

Aviaja Lynge Petersen får et legat til at gennemføre et praktikophold på institutionen Spectrum Care i New Zealand i forbindelse med sin uddannelse til pædagog.

Og Ninni Jeremiassen, der studerer geologi på Aarhus Universitet, får et legat til at læse et semester på Norges teknisk-naturvidenskabelige Universitet i Trondheim.

Legaterne er 100 procent finansieret af donationer fra Royal Arctic Line A/S, Royal Greenland A/S, GrønlandsBANKEN's Erhvervsfond og NunaFonden.

LÆS OGSÅ Kronprinsparrets børn skal i skole i Schweiz

Om bidragene herfra siger bestyrelsesformand i Ivalo og Minik Fonden, Minik Rosing:

- Uden disse bidrag ville vi i Ivalo & Minik Fonden ikke være i stand til at uddele legater, der på den ene side er med til at opfylde unge menneskers drømme og på den anden side sikrer Grønland en mere veluddannet befolkning.

- Det er for mig at se en ren win-win-situation for samfundet som helhed, udtaler formanden for bestyrelsen, Minik Rosing, der håber at flere virksomheder, fonde eller organisationer fremover får lyst til at støtte fonden.

Ivalo & Minik Fonden er stiftet af NunaFonden og opkaldt efter kronprinseparrets tvillinger. Fonden har siden 2014 uddelt legater til lidt mere end 40 studerende.

Næste ansøgningsfrist er den 15. februar 2020. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt