Legater: Tre grønlandske unge får støtte til studier i udlandet

Tre grønlandske studerende får en ekstra julegave i form af legater til studier i udlandet. Det oplyser den grønlandske uddannelsesfond, Ivalo & Minik Fonden.
De tre legatmodtagere får støtte til studier i henholdsvis Sydkorea, Norge og New Zealand, oplyser Ivalo & Minik Fonden
17. december 2019 07:40

Det er snart jul, og for tre grønlandske unge venter i år en ekstra gave.

Bestyrelsen for Ivalo & Minik Fonden har besluttet at uddele tre legater, der skal hjælpe grønlandske studerende med at dygtiggøre sig ved uddannelser i udlandet.

Michael Platou har fået et legat til sine fortsatte studier i koreanske forhold på Pusan National University i Sydkorea.

LÆS OGSÅ Endelig kan de 12 handelsskoleelever komme igang

Aviaja Lynge Petersen får et legat til at gennemføre et praktikophold på institutionen Spectrum Care i New Zealand i forbindelse med sin uddannelse til pædagog.

Og Ninni Jeremiassen, der studerer geologi på Aarhus Universitet, får et legat til at læse et semester på Norges teknisk-naturvidenskabelige Universitet i Trondheim.

Legaterne er 100 procent finansieret af donationer fra Royal Arctic Line A/S, Royal Greenland A/S, GrønlandsBANKEN's Erhvervsfond og NunaFonden.

LÆS OGSÅ Kronprinsparrets børn skal i skole i Schweiz

Om bidragene herfra siger bestyrelsesformand i Ivalo og Minik Fonden, Minik Rosing:

- Uden disse bidrag ville vi i Ivalo & Minik Fonden ikke være i stand til at uddele legater, der på den ene side er med til at opfylde unge menneskers drømme og på den anden side sikrer Grønland en mere veluddannet befolkning.

- Det er for mig at se en ren win-win-situation for samfundet som helhed, udtaler formanden for bestyrelsen, Minik Rosing, der håber at flere virksomheder, fonde eller organisationer fremover får lyst til at støtte fonden.

Ivalo & Minik Fonden er stiftet af NunaFonden og opkaldt efter kronprinseparrets tvillinger. Fonden har siden 2014 uddelt legater til lidt mere end 40 studerende.

Næste ansøgningsfrist er den 15. februar 2020.