KNR-krise: TP-formand - det kan ikke blive ved sådan her

Bestyrelsesformanden for KNR trak sig søndag efter 13 måneder på posten. Nu kommer medieforbundet i Grønland med opråb om 'stabilitet' oven på formandens afgang.
TP kommer med opråb til politikerne om at finde noget 'stabilitet' efter bestyrelsesformanden for KNR i weekenden trak sig fra posten. Foto © : Carsten Faurschou / KNR
06. februar 2024 10:32

Søndag meddelte Mette Steenholdt, at hun trak sig som bestyrelsesformand i KNR. Hendes fratrædelse kommer efter kun 13 måneder på posten og kun få måneder efter, at nyhedschefen i KNR forlod sin stol.

Fratrædelsen fra bestyrelsesformanden får derfor fungerende formand for Tusagassiuinermi Sulisut Peqatigiiffiat, medieforbundet i Grønland (TP), Arnaq Nielsen til at komme med et opråb til politikerne.

- At bestyrelsesformanden nu også har trukket sig, viser sagens alvor om den alvorlige krise, KNR befinder sig i.

- KNR er en stor virksomhed, der har en vigtig rolle, så jeg håber, der snart findes en stabil løsning, så vi kan komme videre, siger Arnaq Nielsen.

En nyhedsafdeling i knæ

Helt konkret mangler nyhedsafdelingen i KNR i skrivende stund en nyhedschef og fem grønlandsksprogede journalister.

Derfor kommer TP-formanden med en stor opfordring til naalakkersuisut om, at politikerne skal være opmærksomme på, at der skal findes en holdbar løsning nu.

- Det er meget, meget vigtig for medarbejderne, men også for hele Grønland, at der kommer en stabil løsning fra nu af, for det kan ikke blive ved, som det er nu, påpeger formanden.

Når Arnaq Nielsen kommer med en kraftig appel til politikerne om at være opmærksomme, er det fordi, det er dem, der skal udpege Mette Steenholdts efterfølger.

Løfter ikke sit ansvar

Arnaq Nielsen håber, at den efterfølger bliver én med erfaring, der kan være med til at rette op på situationen og få KNR på rette spor igen sammen med de folk, der allerede er i virksomheden.

Allerede for godt halvanden uge siden kom Arnaq Nielsen og Tusagassiuinermi Sulisut Peqatigiiffiat med et opråb til politikerne.

- Befolkningen i vores land har krav på velbearbejdede og kritiske nyheder, nu betaler de prisen. Den fjerde statsmagt er udmagret, og KNR kan ikke løfte sit public service-ansvar længere, skrev TP i en pressemeddelelse.