Foto: Ilisimatusarfik

EVA-rapport Tine Pars: Ingen undskyldninger

Niveauet på Ilinniarfissuaq er for lavt, og de færdiguddannede lærere ikke er rustet til at varetage deres erhverv. Det viser rapporten fra Evalueringsinstituttet EVA, og rapporten fik rektor Tine Pars til udskifte institutlederen på Ilinniarfissuaq.

Spørgsmålet er imidlertid, hvorfor rektoren, der har siddet på posten i syv år, ikke har handlet tidligere i forhold til læreruddannelsen?

-Det er jo et rigtigt godt spørgsmål, hvorfor gjorde jeg ikke det tidligere. Og det er ikke sådan, at der skal være en masse undskyldninger, siger rektor på Ilisimatusarfik Tine Pars til KNR. 

 

Læs også EVA dumper Ilinniarfissuaq

 

Hun forklarer sin manglende indgriben med respekt for landets ældste uddannelse. Desuden har det, ifølge hende, været begrænset, hvor mange muligheder ledelsen har haft for at gribe ind før nu:

-Der har været respekt om den autonomi ,læreruddannelsen har haft. Der har været en arbejdstidsaftale, som efter min mening har begrænset ledelsesrummet, og som ligesom har fastlåst ressourcerne på en bestemt måde. Det vil sige, at der ikke har været så meget manøvremulighed fra ledelsens side, siger Tine Pars.  

På spørgsmålet om, hvordan det går andre uddannelsesinstitutioner, og om der er andre faretruende evalueringer på vej, svarer rektor:

-Der er ikke planer om at lave andre og mange evalueringer lige nu og her. Nu skal vi have fokus på læreruddannelsen,  og jeg er overbevist om, at de ni andre uddannelser, vi har under Ilisimatusarfik, nærlæser rapporten med henblik på, at spørge sig selv: 'De her kritikpunkter - er der noget af det her, som vi skal nærmere på eller falder det godt indenfor?, siger Tine Pars.

På onsdag holder Ilisimatusarfik et seminar, hvor blandt andet politikere skal diskutere læreruddannelsens udvikling og evalueringens resultater.

Radioavisen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Naalakkersuisoq for Uddannelse, Nivi Olsen fra Demokraterne, der ikke vil udtale sig før efter seminaret onsdag.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl