Tidlig aflysning af Arctic Winter Games overrasker idrætsforbund

To store internationale stævner som grønlandske sportsfolk deltager i er udsat på grund af corona. GIF håber på, at det ikke går ud over motivationen til at træne seriøst
Arctic Winter Games er arrangement, der sker hvert andet år Foto © : Simon Uldum
Skrevet af Noah Mølgaard
04. marts 2021 14:31

Sidste år samme tid ventede mange forventningsfulde unge sportsudøvere til deres deltagelse ved Arctic Winter Games i Whitehorse i Yukon. Men det store arrangement blev afløst en uge før åbningen.

Wood Buffalo i Alberta har fået tildelt værtskabet for næste år. Men mange lande er stadig hårdt ramt af coronapandemien, og Canada har stadig strenge indrejseregler.

LÆS OGSÅ Arctic Winter Games 2022 udskudt

Værterne og Arctic Winter Games intenationale komite har derfor valgt ikke at tage nogen chancer og meddelte onsdag, at Arctic Winter Games 2022 er udsat på ubestemt tid.

- Det er overraskende og skuffende, at udsættelsen blev besluttet. Jeg ved, at mange unge sportsfolk og kulturdelegation glæder sig meget til deltagelse, siger formand for GIF Nuka Kleemann til KNR.

GIF var ellers gået i gang med forberedelser til næste års Arctic Winter Games.

- Jeg er overrasket over, at udsættelsen sker så tidligt. Der er jo stadig et år til næste Arctic Winter Games, siger Nuka Kleemann.

Alternative muligheder

GIF har endnu ikke drøftet hvilke alternative aktiviteter, der kan gennemføres, nu hvor Island Games til sommer og Arctic Winter Games til næste år er udsat.

- Det er mit håb, at udsættelse af begge arrangementer får minimal konsekvens for motivationen i grønlandsk idræt, siger Nuka Kleemann.

- Nu er det spørgsmål om, hvilke alternative stævner vi kan deltage i eller arrangere. Jeg håber, at vi kan tage en drøftelse med forskellige specialforbund i den nærmeste fremtid, siger Nuka Kleemann.

LÆS OGSÅ Arctic Winter Games aflyst på grund af frygt for corona

Den internationale komite for Arctic Winter Games tager ingen sundhedsrisiko under pandemien.

- Vi har meget stor bekymring for sundheden og sikkerheden for deltagere, trænere og frivillige fra hele Arktis. Og selvom vi er skuffede over udsættelsen, så holder vi fast i vores beslutning, siger præsident for Arctic Winter Games internationale komite John Flynn i en pressemeddelelse.