Tasiorta svarer Martha Lund Olsen

Støtteforening mod seksuelle overgreb, Tasiorta, er lukningstruet efter at Selvstyret løbende har nedskåret støtten til den frivillige forening fra 940.000 i 2010 til 300.000 kroner i år.
Foto © : KNR/Arkiv
Skrevet af Karsten Sommer
18. november 2014 06:55

 
Det sker efter at Naalakkersuisut selv har oprettet et rejsehold af psykologer, der skal behandle voksne med senfølger af seksuelt misbrug.
 
Til dette arbejde blev der i 2013 bevilget 5,6 millioner kroner, i år 9,2 millioner, og i finanslovsforslaget for 2015 er der budgetteret med 12,8 millioner kroner, oplyste naalakkersuisoq for familieområdet, Martha Lund Olsen forleden.
 
Her bemærkede hun samtidig at Tasiortas tilskud fra landskassen på 300.000 kroner, primært bruges på administration.

LÆS OGSÅ Tasiorta må dreje nøglen om

Den bemærkning skuffer Tasiorta.
 
Organisationen påpeger, at for at kunne yde hjælp til dem, der opsøger foreningen, er det nødvendigt at have lokaler til terapiforløb og samtaler i rolige omgivelser.
 
For at organisere terapiforløbene, har Tasiorta en halvdags administrativ medarbejder, da hverken bestyrelse eller frivillige har mulighed for at tilrettelægge disse indsatser i deres fritid.

LÆS OGSÅ Martha Lund Olsen: Naalakkersuisut ikke årsag til at Tasiorta lukker

Men Tasiorta mener samtidig at samfundet har haft nytte at deres arbejde.
 
I 2013 har 17 kvinder og 9 mænd deltaget i 10 ugers terapiforløb med psykologer og 16 kvinder har deltaget i selvhjælpsgrupper med deltagelse af psykoterapeut.
 
Derudover har 61 personer henvendt sig til den gratis telefon med nummeret 141 for at få råd og vejledning, skriver Tasiorta i et svar til Martha Lund Olsen.