Martha Lund Olsen: Naalakkersuisut ikke årsag til at Tasiorta lukker

Fungerende medlem af Naalakkersuisut for Familieområdet, Martha Lund Olsen afviser, at den varslede lukning af støtteforening Tasiorta skulle mindske behandlingstilbuddene til borgere, der i deres barndom har været udsat for seksuelle overgreb.
14. november 2014 07:11

Og samtidig understreger hun, at det er meget forkert at påstå, at det skulle være Naalakkersuisut under Siumuts ledelse, der er årsag til at Tasiorta indstiller sin aktivitet.
 

Martha Lund Olsen slår samtidig fast, at der på hendes initiativ, at behandling af voksne med senfølger af seksuel misbrug blev sat i værk. Det er sket ved, at der er sikret bevillinger til et rejsehold af psykologer.
 

LÆS OGSÅ Tasiorta må dreje nøglen om

 

Til dette arbejde blev der sidste år bevilget 5,6 millioner kroner i  2013, og i år lyder bevillingen på  9,2 millioner, og i finanslovsforslaget for næste år er der budgetteret med 12,8 millioner kroner.
 

Tasiortas tilskud fra landskassen ligger i niveauet 400.000 kroner i 2013 og 300.000 kroner i 2014.
 

- Tasiorta er en privat forening, som modtager midler fra landskassen. Hvad de prioriterer at bruge midlerne til er naturligvis op til foreningen selv.

- Det er således foreningens egen prioritering, og ansvar, at de fleste af midlerne i dag bruges til administration. Naalakkersusisut prioriterer at yde hjælp til borgere, der har været udsat for seksuelle overgreb, samt hjælp til krænkere, anfører Martha Lund Olsen.