Tasiorta må dreje nøglen om

Støtteforeningen Tasiorta, som har eksisteret siden februar 2007 med tilbud om terapeutisk rådgivning og psykologisk behandling til voksne med senfølger af seksuelle overgreb i barndommen, bliver nødsaget til at lukke ved udgangen af februar næste år.
Foto © : KNR/Arkiv
13. november 2014 06:03

Bestyrelsens beslutning om, at lukke Tasiorta skyldes primært, at tilskuddet fra Selvstyret gennem de seneste to år er blevet skåret ned til langt under det halve. Samtidig har Selvstyret meddelt, at foreningen ikke kan regne med flere midler fremover.

Tasiorta har løbende bestræbt sig på, at udvikle og forbedre sine tilbud til ofre for seksuelle overgreb, og havde som nyt planer om at tilbyde krænkere terapeutisk og psykologisk behandling.

Selvom, det afgående Naalakkersuisut har etableret længe ventede behandlingstilbud til ofre for seksuelle overgreb ved at etablere et rejsehold, er dette udmærkede initiativ langt fra nok til at dække det store behov på landsplan.

Opfordrer til at genoverveje situationen

- Ofre for seksuelle overgreb kæmper ofte med store personlige problemer - og det er rigtig dårligt samfundsøkonomi, at svigte de seksuelt misbrugte, skriver Tasiorta's formand, Kisea Bruun i en pressemeddelelse.

Hun opfordrer det kommende Inatsisartut til genoverveje situationen, så længe det offentlige ikke har tilstrækkelige tilbud til ofre for seksuelle overgreb.