Tasiilaq-samarbejde skal gøre børn uddannelsesparate

Der skal findes nye løsninger på de sociale problemer i Tasiilaq, og samarbejdet mellem departementerne for sundhed, uddannelse og sociale anliggender i Selvstyret og Kommuneqarfik Sermersooq har et klart formål.
Foto © : KNR/Sara Kristensen
Skrevet af Ivik Kristiansen
07. april 2016 16:24

Det oplyser Departementet for Sundhed, der er tovholder for arbejdet, i en mail til KNR.

Målet er at sikre, at børnene er godt rustet både fysisk, psykisk, socialt og pædagogisk til at kunne begå sig, både i folkeskolen og på de senere uddannelsessteder.

- Det er vigtigt, at kommunen selv er med til at definere, hvilke problemer og behov kommunen ser i Tasiilaq, og er med til at komme med løsningsforslag.

Læs også Løsning af sociale problemer i Tasiilaq kræver nytænkning

- Derfor er Departementet for Sundhed for tiden i Tasiilaq sammen med Kommuneqarfik Sermersooq. Derefter vil en beskrivelse af behov og mulige løsninger ske.

- Projektet er stadig i den indledende fase, men der er skabt et godt, tæt og respektfuld samarbejde mellem Selvstyret og Kommunen, skriver Departementet for Sundhed.

Læs også VIDEO Hjælp på vej til socialt belastede børn i Tasiilaq

Læs også Børnetalsmanden får mange nødråb fra Tasiilaq

Helhedsorienteret indsats

Et udvalg skal sikre, at det bliver en helhedsorienteret indsats rettet mod hjemmet, skolen og lokalsamfundet.

- For at sikre den nødvendige koordinering af indsatser er der under Det Centrale Forebyggelsesudvalg nedsat en tværfaglig koordinationsgruppe, som er et samarbejde mellem flere departementer i Selvstyret, herunder blandt andet Departementet for Sundhed, Departementet for Sociale anliggender og Departementet for Uddannelse, samt kommunerne, skriver Departementet for Sundhed.

Projektet er det første af sin slags.

Læs hele Departementet for Sundheds mail til KNR herunder: