Syfilis presser sundhedsvæsenet

Det presser sundhedsvæsenet, at så mange borgere bliver smitter med syfilis. Det siger landslæge Henrik L. Hansen om nye tal, der viser, at 2018 allerede har slået alle rekorder for syfilis med 75 registrerede tilfælde, selvom der er flere måneder tilbage af året.
Indtil videre er fire personer blevet smittet med syfilis i Uummannaq i år. Men kønssygdommen er et problem i hele landet
09. oktober 2018 20:00

Sundhedsvæsenet er i forvejen udfordret af manglende medarbejdere, og det høje antal borgere med den farlige kønssygdom gør det bestemt ikke bedre.

- Det betyder, at der er mange der skal behandles, så det medfører selvfølgelig, at sundhedsvæsenet bliver presset - også på dette område. Syfilis er en relativ alvorlig sygdom og medfører op til flere patientkontakter, som medfører en belastning af hele sundhedsvæsenet, siger landslæge Henrik L. Hansen.

Syfilis er også en belastning for den enkelte patient. I værste fald kan det påvirke en resten af livet, hvis man ikke bliver behandlet i tide.

 - Syfilis er en alvorligere sygdom end gonorre og klamydia, og det er fordi, den kan blive ind i kroppen, så man får en vedvarende infektion med syfilis som kan give alvorlige sygdomme senere i livet, siger landslægen.

LÆS OGSÅ Landslæge slår alarm efter trist syfilis-rekord

Han opfordrer derfor alle til at passe ekstra godt på sig selv.

 - Det er nogle alvorlige ting, man har med at gøre, og man skal beskytte sig bedst muligt, fordi det kan nogle meget vidtgående konsekvenser hvis man ikke gør det, siger landslægen.

LÆS OGSÅ Drengebarn født med syfilis