Studerende diskuterer Grønlands dilemmaer

En række grønlandske studerende kom lørdag med deres bud på, hvordan Grønland skal se ud om ti år.
19. september 2015 18:44

Det skete under vidensseminaret "Grønland 2025", der fandt sted i Folketinget i et samarbejde mellem studenterforeningerne Avalak og Ili Ili i dag og Inuit Ataqatigiit.

Sammen med mentorer fra Grønlands erhvervsliv blev de studerende fra videregående uddannelser stillet over for en række aktuelle dilemmaer i det grønlandske samfund.

Læs også Visionsseminar: Hvordan skal Grønland se ud i 2025?

Dilemmaerne omfattede fire områder: Investeringer, fiskeri, turisme og oplevelsesøkonomi og endelig innovation, iværksætteri og nye eksportmuligheder.

Gennem gruppearbejde skulle de komme med forslag til, hvordan problemerne kan løses.

Det skete som en konkurrence, der til sidst blev præsenteret for et dommerpanel af politikere og erhvervsfolk fra Grønland, som til slut kårede en vindergruppe.

Læs også Studerende skal konkurrere om fremtidens Grønland

Vinderne kom fra holdet, der havde turisme og oplevelsesøkonomi som case. Vinder-forslaget lød, at man bl.a. ved hjælp af sociale medier og et langt mere organiseret og styrket samarbejde mellem lokale turistoperatører vil kunne få trukket mange flere turister til den 166 km lange vandrerute mellem Kangerlussuaq og Sisimiut - kaldet 'Arctic Circle Trail'.

Kriterierne for at blive udvalgt var at opgaven var løst med opfindsomhed, at den var realiserbar frem til år 2025, samt enkel at føre ud i livet.

I alt 70 deltog i vidensseminaret, heraf omkring 45 fra studenterforeningerne.

Mentorerne var Karsten Høy (Greenland Holding), Mikael Thinghuus (Royal Greenland), Anders Stenbakken (Visit Greenland) Georg Julin (Greenland Perspective, Københavns Universitet), Poul Hededal (Rambøll).

ommerpanelet bestod af formand for Økonomisk Råd i Grønland, Torben M. Andersen, direktør i GE, Brian Buus Pedersen, Christian Keldsen (bestyrelsesmedlem GE) Anne Mette Christiansen (CSR Greenland) samt Aaja Chemnitz Larsen, MF'er for Inuit Ataqatigiit.