Storbritannien fremlægger plan for Brexit uden aftale

Værdien af det britiske pund faldt en smule efter, at Storbritanniens Brexitminister Dominic Raab i dag fremlagde en plan B for situationen, hvis det ikke lykkedes at lave en aftale med EU om vilkårene, når briterne forlader unionen.
Foto © : muffin/Flickr Creative Commons
Skrevet af Jonas Fievé
23. august 2018 15:16

Dominic Raab beskrev forhandlingerne med unionen som positive men, at det er rettidig omhu for en hver ansvarlig regering, at ligge et alternativ frem, hvis det lykkedes at få en aftale.

- Så i dag udgiver vi de første 25 noter, de er skrevet for at informere folk og virksomheder i Storbritanien om, hvad de måske skal gøre, hvis ikke vi når en aftale med EU, sagde Dominic Raab.

LÆS OGSÅ Ingen Brexit-løfter til Vivian

Hvis der ikke kommer en aftale mellem Storbritanien og EU før briterne folader unionen, vil den britiske regering ensidigt accepterer visse af EUs regler og give finansielle firmaer forsat adgang til det britiske marked for at sikre stabilitet.

- Planens overordnede mål er at lette måden at fungere på for erhvervslivet, transport, infrastruktur, forskning, bistandsprogrammer og finansieringsstrømme, der tidligere er kommet fra EU, sagde ministeren.
Storbritannien forleder efter planen EU den 29. marts næste år.

LÆS OGSÅ Gør klar til alle udfald af brexit

LÆS OGSÅ Kielsen og Løkke diskuterer forhold og Brexit