Ingen Brexit-løfter til Vivian

Der var stor forståelse, men ingen garantier for hjælp til Grønland, da Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender, Vivian Motzfeldt, onsdag var i Bruxelles for at afholde en række møder med EU om Grønlands interesser i relation til Brexit.
Foto © : Naalakkersuisut
Skrevet af Karsten Sommer
20. juli 2018 09:10

- Når Storbritannien ikke længere er EU-medlemsstat, og muligvis forlader EU's indre marked, kan grønlandske fiskeprodukter, der kommer ind i Storbritannien, blive mødt med importtold og veterinærkontrol, påpegede Vivian Motzfeldt ved mødet med EU’s Chefforhandler for Brexit, Michel Barnier.

- Det kan ramme branchen i Grønland hårdt, med risiko for reducerede importpriser på grønlandske rejer og torsk til følge, fremførte Vivian Motzfeldt, og udtrykte håb om EU ville kæmpe for gode handelsmæssige adgangsvilkår for Grønland til det britiske marked efter Brexit.

Selvom Michel Barnier ikke kunne garantere, at Grønlands interesser vil blive afspejlet i et endeligt forhandlingsresultat, havde han stor forståelse for Grønlands budskaber og situation, og Barnier vil tage det op i forhandlingerne med Storbritannien, lovede chefforhandleren.