Stor dansk politikerskepsis

Et flertal af befolkningen i Danmark har ifølge en rundspørge i Jyllands-Posten ikke tiltro til, at Grønlands politikere kan styre landet fornuftigt.
Aleqa Hammond under en spørgetime i Inatsisartut. Foto © : Nils Baum/Bureau for Inatsisartut
23. november 2014 15:28

Analyseinstituttet Wilke har foretaget undersøgelsen for avisen, og i den svarer hver anden adspurgte borger i Danmark, at de ikke tror på, at grønlands politikere er i stand til at styre landet i en positiv retning. Kun hver fjerde, af dem Wilke har spurgt, har tillid til, at vi kan klare udviklingen selv uden yderligere indgriben fra Danmark.

Læs også Befolkningen har ingen tillid til politikerne

Men der er en ligeså stor andel af de adspurgte i rundspørgen i Jyllands-Posten, en andel på omkring 25 procent, der mener, at regeringen i København bør blande sig mere politisk.

Lars Hovbakke Sørensen, lektor fra Københavns Universitet, mener, målingen afslører, der er mange danskere, der er ligeglade med Grønland.

- Mange i Danmark mærker ikke nogen fællesskabsfølelse med eller ansvarsfølelse for Grønland. Heller ikke selv om de anerkender, at der er store problemer i landet, siger han til Jyllands-Posten.