Skiskydning: Sondre Slettemark marginaler fra podieplads ved Europamesterskaber

Skiskytten Sondre Slettemark har fået godt glid på sine ski inden junior verdensmesterskaberne.
Sondre Slettemark var marginaler fra at komme på podiet ved Europamesterskaber for juniorer Foto © : Greenland Biathlon
Skrevet af Noah Mølgaard
13. februar 2024 13:53

Den grønlandske skiskytte Sondre Slettemark kom ind på en fornem 4. plads, da Europamesterskaber for juniorer sluttede søndag i Polen.

Mesterskabet blev afsluttet med 12 kilometer massestart, hvor der var fire skydninger. Han havde seks forbiere ud af 20 skud og var blot 5 sekunder fra bronze. Det er især langrendstiden, Sondre Slettemark er tilfreds med.

- Jeg tror på kontinuitet i min træning i lang tid uden større afbræk med sygdom og skader. Det er lykkedes i denne sæson med meget lidt sygdom, og jeg havde en god træningsperiode i januar. Så jeg troede på, at det kunne blive godt, siger Sondre Slettemark til KNR.

Junior VM

Sondre Slettemark sluttede også tidligere i februar på en 4. plads ved IBU junior cup i Polen, hvor der også var international deltagelse.

Nu venter verdensmesterskaber for juniorer i Estland i slutningen af februar, og gode langrendstider har givet optimisme inden mødet med ungdommens verdenselite.

- Det kommer absolut til at blive skydningen, som er afgørende. På en perfekt dag med den langrendsform, jeg har nu, og den skydning, som jeg ved, jeg har haft før, har jeg mulighed for at vinde i junior cup, siger Sondre Slettemark.

- Skydningen er nemmere at ændre på i løbet af kort tid, og det er langrendsformen ikke. Og med den langrendsform, jeg er i nu, så tror jeg, at det kan være muligt at opnå gode resultater ved junior VM, siger Sondre Slettemark.

Junior VM begynder 21. februar.