Sommersending fra Ilulissat skal gøre danskerne klogere

Danskere hører alt for lidt om Grønland. Det erkender Danmarks Radio, og til sommer vil de gøre noget ved det.
Foto © : FLICKR/Kate Bum
Skrevet af Karsten Sommer
14. maj 2018 15:59

Tre dage i træk i juli måned - fra den 26. til 28.juli - sender DR2 live fra Ilulissat, hvor værterne Abdel Aziz Mahmoud og Maria Motzfeldt, inviterer spændende gæster, både her fra landet og også fra Danmark, til en snak om Grønlands fortid, nutid og fremtid.

Det oplyser DR til KNR.

De tre dages live-TV vil desuden indeholde et væld af reportager fra hele Grønland og nogle af vores mest populære kunstnere vil også medvirke i programmerne.

LÆS OGSÅ Danskere ved for lidt om kolonitiden

Maria Motzfeldt vil blandt andet tage seerne med på en rejse i den del af landet, som hun lever i, og holder allermest af.

Og den kendte TV-mand - kaldet Bonderøven - alias Frank Eriksen, besøger grønlandske landmænd og ser på de særlige forhold, udfordringer og muligheder som Grønlands enestående natur byder på.

Live-sendingerne i slutningen af juli består desuden af en række farverige og personlige reportager fra både Syd-, Øst- og Vestgrønland, fortæller DR.

Formålet med udsendelserne er at gøre danskerne lidt klogere på Grønland og grønlænderne. Og naturligvis også tage fat i debatten om rigsfællesskabet: Hvad har Grønland og Danmark til fælles og hvordan kan Grønland på sigt blive økonomisk uafhængigt af Danmark?

LÆS OGSÅ Sofia Rossen: Danskere ved for lidt om Grønland