Sofia Rossen: Danskere ved for lidt om Grønland

At være politiker i folketinget er hårdt. Det siger folketingsmedlem Sofia Rossen fra Inuit Ataqatigiit. Hun afløser Juliane Henningsen fra Inuit Ataqatigiit, under hendes orlov fra folketinget fra januar til oktober.
10. august 2010 10:52

Sofia Rossen siger, at det ikke har været en let opgave, at se de politiske dagsordener hvad Grønland angår og samtidig prioritere, hvilke opgaver og emner hun skal bringe op på talerstolen i folketinget.

Efter otte måneder i folketinget konkluderer hun, at den danske stat ved for lidt om Grønland, og hun sætter derfor spørgsmålstegn ved begrebet rigsfællesskab.

- Begrebet rigsfællesskab, synes jeg, der bør sættes i spørgsmålstegn ved. Der er i Danmark en meget meget minimal viden om Grønland. Det er sådan, at jeg får stillet spørgsmål fra både menige mennesker og folketingsmedlemmer, om man skal tage bikini med til Grønland og, hvor man kan bade. Det er ikke acceptabelt i et rigsfællesskab, der tæller Grønland, Danmark og Færøerne, at Danmark ikke følger med og ved noget om Grønland, siger Sofia Rossen.

Hun mener, at man bør iværksætte en oplysningskampagne om Grønland i Danmark.

- Det, man bør at gøre fra grønlandsk side, er, at komme med for eksempel et eller andet tv-spot, der så vises i danske medier om Grønland. Det holder ikke at man i Danmark intet ved om Grønland og grønlandske forhold, siger hun.