Skoleklasser dyster i ’din hverdag med geologi’

Tre klasser fra Nuuk har vundet i skoleudgaven af Ujarassiorit for deres præsentationer af smartphones.
På førstepladsen er 2.A fra Atuarfik Hans Lynge i Nuuk, som har vundet 5.000 kroner. Foto © : Atuarfik Hans Lynge
04. juni 2024 11:47

Hvert år kåres en vinder af den landsdækkende mineraljagt Ujarassiorit, hvor amatørgeologer kan sende deres spændende eller mærkværdige stenfund ind til konkurrencen.

Men i år er den yngre generation også blevet inddraget, da alle klassetrin i Grønland har haft mulighed for at deltage i en skolekonkurrence af samme slags.

Temaet var: ”Din hverdag med Geologi”. Emnet skal minde eleverne om, at geologiske produkter er over alt omkring os og om vores store afhængighed af geologiske produkter i hverdagen.

Og nu er vinderen af konkurrencen altså fundet.

Det skriver Departement for Erhverv, Handel, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling i en pressemeddelelse.

Eleverne har haft frie hænder til selv at vælge et hverdagsprodukt og undersøge, hvor afhængig produktet er af mineraler.

Statistik, plakater og video

På førstepladsen er 2.A fra Atuarfik Hans Lynge i Nuuk.

Klassen har haft fokus på smartphones og har indsendt fire plakater, som forklarer, hvilke mineraler der er nødvendige for at producere en smartphone.

Derudover har de lavet statistik på, hvor mange smartphones der er i andre klasser, og filmet video af deres tur til stranden for at samle og kategorisere sten.

Præmiekomitéen har lagt vægt på klassens hengivenhed til emnet, og bredden i det indsendte materiale, samt måden, hvorpå emnet er foldet ud. Præmien lyder på 5.000 kroner.

Flere smartphones

Andenpladsen på 3.000 kroner er gået til 6.A fra Nuussuup Atuarfia i Nuuk.

Klassen har også haft fokus på smartphones – men har dog lavet slides for at forklare, hvordan geologi spiller ind i brugen af dem.

6.A fra Nuussuup Atuarfia i Nuuk har lavet slides for at forklare deres emne.

Tredjepladsen på 2.000 er gået til 5.B på Nuussuup Atuarfia i Nuuk, som ligeledes har undersøgt smartphones. De har både lavet slides og plakater for at præsentere smartphonens opbygning.

Departementet for råstoffer takker for skoleklassernes deltagelse.

- Vi glæder os til endnu større deltagelse ved næste skolekonkurrence, skriver de i pressemeddelelsen.