Foto: KNR

Skoleelev vil gerne bruge iPad mere

Alle folkeskoleelever i Qeqqata Kommunia blev tidligere i år udstyret med en tavlecomputer. Det har givet visse pædagogiske udfordringer, men fordelene er stadig størst. Det fortæller skoleleder fra Minngortuunnguup Atuarfia også kendt som skole et i Sisimiut.

15-årige Else Skovgaard fra 10. klasse efterlyser, at lærerne bliver bedre til at bruge det nye redskab i undervisningen, men tavle computerne har været gode for undervisningen.

- Jeg vil synes den er blevet bedre, men vi bruger ikke iPads særligt meget. Det er lidt ærgerligt vi ikke bruger det så meget i hverdagen. Det er kun meget sjældent vi bruger dem, fordi lærerne ved stadig ikke, hvad de skal bruge iPadsene til i skolen. Det er hvad lærerne burde lære, siger Else Skovgaard.

Kaotisk start

Skoleleder fra Minngortuunnguup Atuarfia Nivi Heilmann Efraimsen fortæller, at det var lidt kaotisk, da eleverne først fik deres tavlecomputere, som jo kan meget andet end skolebøgerne.

 

Læs også 3000 iPads til 30% af Grønlands børn og unge

Læs også I går var det "store iPad-dag" i Maniitsoq

- Den skal ikke kun bruges til spil, og det der er lærerne der bestemmer, hvornår de kan bruge den, og hvornår er det de skal lægge den. I starten var det en kæmpe udfordring for eleverne og for os i ledelsen at styre eleverne til at få fingrene væk fra iPad'en, siger Nivi Heilmann Efraimsen.

Hun fortæller, er der nu kommet mere styr på de pædagogiske rammer, og der er blevet indført nogle konsekvenser, hvis eleverne bliver for opslugte af deres tavlecomputere.

Vigtigt med styr på hukommelsen

For Else Skovgaard var det også spændene med den nye tavlecomputer, der jo kan alverdens ting, der måske fylder mere end skoletingene.

- Det er lidt svært, når man skal have to gigabites fri, hvis man skal bruge den i skolen, men man prøver at begrænse, hvor mange billeder eller apps man har. Jeg har prøvet, hvor den var fyldt op, og hvor jeg ikke kunne bruge den i skolen, og det var lidt lort, siger Else Skovgaard.

Hjælper forældre

Det er dog ikke kun eleverne, der nyder godt af de nye iPads, som faktisk kan hjælpe forældrene, og gør forældremøderne bedre.

- Vi har nogle forældre, der ikke kan læse og skrive, så kan de optage video eller indtale lydklip, siger skoleleder Nivi Heilmann Efraimsen.

 

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.glKNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt