Foto: Kommuneqarfik Sermersooq

Siorarsiorfik-rådgiver betaler kompensation til dansk kommune

En dansk kommune får nu kompensation for rådgivning leveret af Per Bendix, som også Kommuneqarfik Sermersooq har gjort brug af til Siorarsiorfik-projektet. Det skriver DR.dk.

Gennem flere år rådgav Per Bendixs firma Bendix Consult nemlig Frederikssund kommune om det nu kuldsejlede byudviklingsprojekt Vinge Centrum, som faldt fra hinanden før jul sidste år, da kontrakten med investorerne blev opløst.

Selvom forvaltningen havde anbefalet, at kommunen skulle fortsætte forhandlingerne med konsulentfirmaet, da tilbuddet om 700.000 ikke var tilfredsstillende, så har kommunalpolitikerne alligevel takket ja til et beløb, der er mindre end tiendedel af det samlede beløb, som Bendix Consult har fået for sit arbejde med Vinge gennem årene, skriver DR.

LÆS OGSÅ Sermersooq konsulent har flere kuldsejlede projekter bag sig

Ifølge professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet, Bent Greve, så er det en meget lille kompensation i forhold til de samlede udgifter på 8,4 millioner kroner, som kommunen har brugt på konsulentydelser fra Bendix Consult.

- Jeg tror, man har afvejet den tid, det ville tage at få et større beløb med de omkostninger, der ville være forbundet med det i form af advokater og retssag. Og i en retssag er der jo også en risiko for, at man ikke får det, man gerne vil have, forklarer Bent Greve til DR.

Per Bendix bekræfter, at der er lavet en aftale, og henviser desuden til, at ansvaret i Vinge-sagen kan placeres flere steder.

LÆS OGSÅ Selskab har ikke brugt skandaleramt konsulent endnu

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt