Foto: Kommuneqarfik Sermersooq

Siorarsiorfik: Selskab har ikke brugt skandaleramt konsulent endnu

Kommuneqarfik Sermersooqs rådgiver Per Bendix Consult kan se frem til en tilbundsgående undersøgelse af sin rolle i et storstilet byudviklingsprojekt i Frederikssund Kommune, der gik i vasken. Det skriver sjællandske.dk.

Der er dog ikke noget at frygte i forhold til Siorarsiorfik-projektet, som Per Bendix Consult var tilknyttet som konsulent i projektets opstart. 

I dag bliver han nemlig kun benyttet i et meget begrænset omfang af det kommunale selskab Nuuk City Development, NCD, som per 1. oktober overtog styringen af det milliarddyre byudviklingsprojekt i Nuuk.

Det fortæller NCD-direktør, Jens B. Frederiksen til KNR. 

- Vi har de fleste kompetencer internt i selskabet. Men vi har en timekontrakt med Per Bendix, hvor vi kan henvende os, hvis der er noget konkret, som vi har brug for hjælp til, og så er der en aftalt pris for det. Men vi har ikke brugt ham endnu, siger Jens B. Frederiksen til KNR. 

LÆS OGSÅ Sermersooqs projektkonsulent har kuldsejlet projekt i bagagen

Han henviser blandt andet til, at NCD fornylig ansatte en økonomidirektør, som får ansvaret for at finde finansiering til de forskellige dele af Siorarsiorfik-projektet. 

Per Bendix Consult og advokatvirksomheden Horten skal undersøges for deres rolle i et kollapset boligprojekt i Frederikssund Kommune. Det skriver sjællandske.dk

De var begge hyret ind som rådgivere på projektet, der blev betegnet som Danmarks største byudviklingsprojekt. I dag bliver sagen betegnet som en byggeskandale. 

- Jeg tror, at vores rådgivere burde have haft mulighed for at have reageret tidligere, så vi ikke var havnet, hvor vi er i dag, siger borgmester John Schmidt Andersen fra Venstre. 

LÆS OGSÅ Kommunaldirektørs stævning af professor kostede 19.300 kroner

LÆS OGSÅ Sermersooq trækker stævning af professor

Borgmesteren siger til sjællandske.dk, at han er overbevist om, at der vil blive fremsat et erstatningskrav mod de to rådgivere. 

NCD-direktør Jens B. Frederiksen oplyser til KNR, at han følger sagen fra Frederikssund Kommune nøje. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt