Kovending: Sermersooq trækker stævning af professor

Kommuneqarfik Sermersooq trækker stævningen af RUC-professor Ole Helby Petersen for udtalelser, som blev bragt i avisen Sermitsiaq tilbage i august. Det oplyser kommunen i en mail til KNR.
Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
Skrevet af Jonas Fievé
01. november 2017 10:23

Tirsdag kom det frem på Sermitsiaq.AG, at kommunaldirektør Lars Møller Sørensen på vegne af Kommuneqarfik Sermersooq havde stævnet Ole Helby Petersen for at kalde argumentet om, at den eksterne finansiering af den nye bydel vil skabe luft og råderum i kommunens anlægsbudgetter, et falsk argument.

LÆS OGSÅ Usædvanligt at stævne ekspert for udtalelse

Men nu vælger kommunen altså at trække kravet om, at RUC-professoren skal trække udtalelsen tilbage.

LÆS OGSÅ Sermersooq hiver professor i retten for udtalelser om Siorarsiorfik

Lars Møller Sørensen har tidligere meldt ud, at det var ham, der stod bag beslutningen om at stævne Ole Helby Petersen.

Dagens overraskende kovending forklares i mailen med, at kommunaldirektøren nu vurderer, at kommenen kan bruge både tiden og ressourcerne bedre.

- Der er vigtigere for Kommuneqarfik Sermersooq, at Nuuk får en ny bydel, end at administrationen får juridisk oprejsning, siger Lars Møller Sørensen.

Borgmester Asii Chemnitz-Narup har tidligere ikke ville udtale sig om stævningen, da hun henviste til, at der er tale om en ren administrativ beslutning.

Men onsdag noterer borgmesteren sig med tilfredshed, at sagen nu er afsluttet, men kommer dog ikke med yderligere kommentarer til beslutningen om, at kommunen har besluttet at trække stævningen.