SIK: Karl Kristian Kruse er ude på dybt vand

Arbejdsløse skal ikke have offentlig hjælp hvis de nægter at tage imod arbejde på fiskefabrikkerne, lyder det fra naalakkersuisoq for fiskeri Karl-Kristian Kruse til avisen Sermitsiaq. Det har fået SIK-formand Jess G. Berthelsen op af stolen.
Foto © : Simon Uldum
Skrevet af Inge S. Rasmussen
25. august 2015 06:00

Naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug Karl-Kristian Kruse betegner det som et stort problem at fiskefabrikkerne mangler medarbejdere samtidig med den store arbejdsløshed florerer.

- Raske folk bør arbejde. Det er for meget, at de arbejdsløse i dag bare kan sige nej til at tage et arbejde, fordi de er kræsne, siger Karl-Kristian Kruse til Sermitsiaq.

Han mener derfor at hvis ellers folk er raske og arbejdsdygtige bør de få anvist arbejde. Og såfremt de ikke tager imod anvisningen må deres kontanthjælp og andre offentlige ydelser stoppe.

Udtalelserne har fået SIKs formand, Jess G. Berthelsen til at reagere skarpt.

LÆS OGSÅ Qasigiannguit: Mangel på arbejdskraft og masser af ledige

LÆS OGSÅ Fabrikken i Maniitsoq også ramt af mangel på arbejdskraft

- Medlem af Naalakkersuisut for fiskeri Karl Kristian Kruse er ude på dybt vand og mangler respekt over for de arbejdsløse og den situation de kan stå i, når han kalder dem for kræsne, lyder det fra SIK-formanden i en pressemeddelelse mandag eftermiddag.

SIK håber at Karl-Kristian Kruse ikke udtaler sig på vegne af hele naalakkersuisut, men som fiskeriminister.

Jess G. Berthelsen påpeger, at naalakkersuisoq udtaler sig om noget der ikke hører til hans ressortområde. Arbejdsløse hører til under naalakkersuisoq for Erhverv og Arbejdsmarked, og han hedder som bekendt Vittus Qujaukitsoq.

Forbundsformanden Jess G. Berthelsen erkender dog, at der er udfordringer for både de arbejdsløse og arbejdsgiverne men han opfordrer til at løse problemerne sammen.