SIK glæder sig over Kim Kielsens nytårstale

Forbedring af bolig- og beskæftigelsessituationen, skabe aktivitet i fiskeriproduktionen, er blot nogle af de punkter i formanden for Naalakkersuisuts nytårstale, som er til stor glæde for Lønmodtagerorganisationen, SIK.
Jess G. Berthelsen
Skrevet af Sara K. Jakobsen
02. januar 2015 16:23

Men formanden for Naalakkersuisut møder kritik, da han i sin tale lover at indføre beskæftigelsesfradraget i landet.

 

Det var Siumuts Kim Kielsen der holdte sin første nytårstale som formand for Naalakkersuisut, d.1 januar 2015.

 

Og her nævner formanden for Naalakkersuisut flere punkter, som vil være til stor gavn for SIK-s medlemmer.

Læs også Kim Kielsens nytårstale

Også selvom formanden for SIK, Jess G. Berthelsen, er fortrøstningsfuld, så er der altså én ting som han er uenig i: Naalakkersuisuts forslag om at indføre et såkaldt beskæftigelsesfradrag i det nye år. Han tror ikke på, at flere vil komme i arbejde af den grund.

 

- Med hensyn til beskæftigelsesfradraget, den tror jeg ikke så meget på. Det er jo over 3200 arbejdsløse, og uanset hvor meget de egentlig gerne vil få et arbejde, så kan de ikke få et arbejde. Og der tror jeg ikke på at man ved at indføre beskæftigelsesfradrag få flere i beskæftigelse, siger formanden for Grønlands Lønmodtagerorganisation, SIK, Jess G. Berthelsen til KNR, og fortsætter:

- Arbejdsløshedsunderstøttelsen er jo minimal her i landet, man kan slet ikke sammenligne arbejdsløshedsunderstøttelsen man har i Danmark og her i landet, siger Jess G. Berthelsen.

Læs også Atassuts nytårstale

Men der er altså langt flere punkter talen, som formanden for SIK glæder sig over.

 

Her afgiver Kim Kielsen et løfte om at forbedre arbejdsløsheden, blandt andet ved at skabe aktivitet i fiskeriproduktionen og forbedre rammerne både for turisme og minedriften, og at det nye Naalakkersuisut vil gå ind og kigge på den store boligmangel i landet, sagde formanden for SIK Jess G. Berthelsen