Sidste frist for at brevstemme er på mandag

Hvis du vil være sikker på, at din brevstemme til folketingsvalget bliver talt med, skal du stemme senest mandag - og gerne før.
Du kan brevstemme til folketingsvalget senest på mandag på det lokale borgerservicekontor.
28. oktober 2022 12:14

Hvis du ikke har mulighed for at komme til valgstederne, når der er valg til Folketinget mandag 1. november, bør du snarest muligt - og senest på mandag - brevstemme.

Det kan du gøre på kommunernes borgerservicekontorer frem til lukketid mandag. Det oplyser Rigsombuddet til KNR.

Faktisk siger loven om folketingsvalg i Grønland ikke noget klart om, hvornår sidste frist er for at afgive sin brevstemme.

Det er i stedet op til vælgeren selv at sørge for, at krydset er sat tids nok til, at brevstemmen er modtaget, før valgstederne landet over åbner på selve valgdagen. Det gør de klokken 9 mandag 1. november 2022.

LÆS OGSÅ Mød Grønlands kandidater til Folketinget

Rent praktisk bliver sidste frist for at brevstemme derfor, inden borgerservicekontoret lukker dagen før valget på mandag 31. november.

De fleste borgerservice-kontorer har åbent frem til klokken 15 mandag. Men tjek åbningstiderne på dit lokale borgerservicekontor, hvis du vil være sikker.

Hvis brevstemmen skal sendes til anden kommune, og den ikke kan nå at komme frem, er det desuden vælgerens eget ansvar, oplyser Rigsombuddet.

Hvis du opholder dig midlertidig i Grønland, men har fast bopæl i Danmark eller på Færøerne, kan du stemme på dit hjemlands kandidater til Folketinget. Det sker også ved at brevstemme på kommunens borgerservicekontorer.