Sermersooq skifter over til el-biler

Nuuk og dermed Kommuneqarfik Sermersooq vil være foregangsby- og kommune på miljøområdet og spare udgifter på de nuværende benzin-drevne biler ved at skifte bilparken til kommunale el-biler.
Skrevet af Karsten Sommer
01. oktober 2015 06:21

Ved at skifte til el-biler vil kommunen skære ned på CO2-udslippet i Nuuk og dermed foregå med et godt eksempel, når borgere kan se, at flere og flere af de officielle kommune-biler i fremtiden bliver el-drevne.

Det oplyser udvalgsformanden for Anlæg og Miljø i Kommuneqarfik Sermersooq, Mille Søvndahl Pedersen i en pressemeddelelse.

- Vi ønsker at sende et stærkt signal ved at anskaffe el-biler, som vil betyde driftsbesparelser i forhold til fortsat brug af benzin-drevne biler, og vil også medføre nedskæring af CO2-udslippet i Nuuk, siger Mille Søvndahl Pedersen i meddelelsen.

LÆS OGSÅ Vil have flere el-biler i Nuuk

Udskiftning til el-biler vil betyde en samlet udgift på omkring 3 millioner kroner. Men kommunen regner med, at når de sælger de gamle benzin-drevne biler, vil kommunen får en indtægt på omkring 1 millioner kroner. Samtidig regner kommunen med, at udskiftningen til el-biler vil betyde en besparelse på ca. 330.000 kroner om året.

Udvalget for Anlæg og Miljø har foreslået, at anskaffe 10 til 15 elbiler samt et opladningsanlæg.

Det er Inuit Ataqatigiit og Demokraterne i kommunalbestyrelsen, der står bag forslaget om at udskifte kommunes bilpark til el-biler.