Vil have flere el-biler i Nuuk

Om 10 år skal 80 pct. af samtlige biler i Nuuk - og dem er der 3.000 af - være el-biler, hvis det ellers står til borgmester Asii Chemnitz Narup og Naalakkersuisoq for Boliger, Infrastruktur og Trafik.
16. november 2012 06:37

Det kom frem på en særlig el-bil-dag i Nuuk forleden. Som Asii Chemnitz Narup udtrykte det, så det med de 80 pct. et ambitiøst mål, men ikke urealistisk.

- Og det vil give genlyd over hele verden og skåne Nuuks borgere for den støj og den CO2-udledning, som Nuuks 3.000 biler giver i dag, siger borgmester Asii Chemnitz Narup.

Med et venligt hint til Jens B. Frederiksen appellerede borgmesteren til landspolitikernes velvilje til at forlænge den periode, hvor importen og brugen af el-biler er afgiftsfri, så det kan være attraktivt at vælge en miljøvenlig transportløsning.

- I Kommuneqarfik Sermersooq er vi indstillet på at gå fra ord til handling. Vi stiller med glæde en projektleder til rådighed og i gang med at erstatte dele af den kommunale bilpark med el-biler, lød det kontante løfte fra borgmester Asii Chemnitz Narup.

Det kom i øvrigt frem under el-bil-dagen, at der er gode erfaringer med de el-biler, der på forsøgsbasis har været prøvekørt i det seneste par år i Nuuk. De kan faktisk klare de kolde vintre og megen sne uden flere problemer end de traditionelle biler.