Sermersooq ønsker medejerskab af kommende Nuuk-lufthavn

Kommuneqarfik Sermersooq mener, at Naalakkersuisut skal droppe forslaget om, at skatteindtægterne fra den udefrakommende arbejdskraft, der skal arbejde på de kommende lufthavne kun skal gå til landskassen.
Foto © : Kalaallit Airports/Youtube
Skrevet af Jonas Fievé
17. november 2017 08:15

I stedet mener Kommuneqarfik Sermersooq, at Selvstyret burde lade kommunen blive medejer af den kommende lufthavn i Nuuk. Det skriver avisen Sermitsiaq i dag.

Hovedstadskommunen betragter nemlig udvidelsen af landingsbanen som et bynært anlægsprojekt, som derfor ikke lægger op til de ændrede skatteregler, som ifølge kommunen selv vil betyde, at de går glip af 135 millioner kroner i skatteindtægter.

LÆS OGSÅ Inatsit tuaviortup mittarfiit aningaasalerneqarnissaat qulakkiissagaa

Derfor frygter Kommuneqarfik Sermersooq ifølge avisen, at man fremover vil underlægge andre byggerier skattereglerne, der altså betyder, at det kun er landskassen, der får glæde at skattebetalingen fra den udefrakommende arbejdskraft.

I stedet for burde Naalakkersuisut åbne op for kommunalt medejerskab af lufthavn i Nuuk, da de ifølge høringsvaret slår fast, at kommunen vil gå langt for at sikre lufthavnsbyggeriet, skriver Sermitsiaq.

LÆS OGSÅ Mittarfiit allamiunik sulisoqarluni sanaartorneqassasut