Selvstyret har fejet rødfisk af bordet

Bestyrelsesformand for Polar SeaFood, Henrik Leth, er begejstret for Siumut-formand Kim Kielsens forslag om at udvide det kommercielle fiskeri fra de nuværende fem fiskearter.
Suluppaakkat/rødfisk Foto © : Pipaluk Kaasgaard Egede/KNR
Skrevet af Sandra Meinecke
07. november 2014 15:41

Men samtidig med begejstringen kan Henrik Leth ikke lade være med at undre sig.

Det er nemlig kun få uger siden, at Polar Seafood fik afslag fra Selvstyret om netop at forsøge sig frem med fiskeri af rødfisk i Vestgrønland - et forslag, som ifølge Henrik Leth, ikke ville koste noget.

- Som det er nu, er der jo kun kvoter på de arter, og når vi så spørger om at få lov til at fiske på dem, så er svaret ”nej".

Læs også Prisdannelsen på fiskeprodukter værd at undersøge

-Vi har for eksempel fra fjorten dage siden søgt om lov til at prøve fiske efter rødfisk, og det fik vi afslag på, det havde ikke kostet nogen noget, at vi havde lavet et forsøg på det, men det var der ingen interesse i fra departementets side.

- Hvis de mener det seriøst, så kunne de have lagt noget vægt på det tidligere, siger Henrik Leth fra Polar Seafood til KNR.

Læs også GA: Kielsen vildleder vælgerne med stenbiderrogn

Chef for Departementet for Fiskeri, Jørgen Isak Olsen forklarer, at Polar Seafood fik afslag, fordi departementet lytter til biologernes anbefalinger.