Samuelsen til arktisk konference

Den danske udenrigsminister skal have smurt de diplomatiske stemmebånd, når han de næste dage skal til en stor russisk konference om Arktis.
Den danske udenrigsminister Anders Samuelsen, skal deltage i en paneldebat med blandt andre udenrigsministrene fra Rusland og Norge, Sergey Lavrov og Ine Marie Eriksen Søreide. Foto © : UN Photo/Elma Okic/Flickr Creative Commons
09. april 2019 09:33

Konferencen 'International Arctic Forum' bliver afholdt i den russiske by Sankt Petersborg. Og det skorter ikke på regeringsledere.

Ruslands præsident Vladimir deltager selv. Han skal blandt andet holde møder med både præsidenter og statsministre fra både Island, Finland, Norge og Sverige, der alle deltager i konferencen.

Han skal blandt andet holde møder med både den islandske præsident Gudni Thorlacius Johannesson, den finske præsident, Sauli Niinistö, den norske statsminister Erna Solberg og den svenske statsminister Stefan Lofven, der alle deltager i konferencen.

LÆS OGSÅ Aleqa kritiserer Samuelsen for at overse trussel i Arktis

Den danske udenrigsminister Anders Samuelsen, skal deltage i en paneldebat med blandt andre udenrigsministrene fra Rusland og Norge, Sergey Lavrov og Ine Marie Eriksen Søreide.

Debatten har fået titlen 'The Arctic: A Region of Rivalry or Cooperation'.

Blandt debattens emner samarbejde og at mindske spændingerne i Arktis. Samtidig er der i oplægget lagt vægt på, at der er mange interesser i Arktis for eksempel i forhold til de store mængder naturressourcer, nye transportruter eller den vigtige militærstrategiske placering mellem stormagter.