Den danske udenrigsminister Anders Samuelsen, skal deltage i en paneldebat med blandt andre udenrigsministrene fra Rusland og Norge, Sergey Lavrov og Ine Marie Eriksen Søreide.Foto: UN Photo/Elma Okic/Flickr Creative Commons

Samuelsen til arktisk konference

Den danske udenrigsminister skal have smurt de diplomatiske stemmebånd, når han de næste dage skal til en stor russisk konference om Arktis.

Konferencen 'International Arctic Forum' bliver afholdt i den russiske by Sankt Petersborg. Og det skorter ikke på regeringsledere.

Ruslands præsident Vladimir deltager selv. Han skal blandt andet holde møder med både præsidenter og statsministre fra både Island, Finland, Norge og Sverige, der alle deltager i konferencen.

Han skal blandt andet holde møder med både den islandske præsident Gudni Thorlacius Johannesson, den finske præsident, Sauli Niinistö, den norske statsminister Erna Solberg og den svenske statsminister Stefan Lofven, der alle deltager i konferencen.

LÆS OGSÅ Aleqa kritiserer Samuelsen for at overse trussel i Arktis

Den danske udenrigsminister Anders Samuelsen, skal deltage i en paneldebat med blandt andre udenrigsministrene fra Rusland og Norge, Sergey Lavrov og Ine Marie Eriksen Søreide.

Debatten har fået titlen 'The Arctic: A Region of Rivalry or Cooperation'.

Blandt debattens emner samarbejde og at mindske spændingerne i Arktis. Samtidig er der i oplægget lagt vægt på, at der er mange interesser i Arktis for eksempel i forhold til de store mængder naturressourcer, nye transportruter eller den vigtige militærstrategiske placering mellem stormagter.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt