Sagen om efterladt skib forliser i retten igen

Endnu engang er sagen om det kæntrede skib Tina Rosengreen blevet udskudt. Under retsmødet i slutningen af maj gik det op for landsretten at den ene domsmand var inhabil i sagen, hvorefter man hævede mødet.
Skrevet af Merete Lindstrøm
12. juni 2018 10:52

Sagen, der startede tilbage i 2012, skulle have været for retten d. 29. maj, og det kom den sådan set også. Men kun til første pause, hvor det blev opdaget at den ene af de tre domsmænd var inhabil, fordi hun allerede har været med til at dømme Svend Åge Larsen ved en tidligere retssag.

LÆS OGSÅ Årelang strid om sunket skib fortsætter i landsretten

Landsdommer Kirsten Thomassen fortæller, at det er en noget usædvanlig sag.

- Vi fandt ud af at den ene af de tre domsmænd var inhabil kort tid før sagen skulle for retten og fik derfor en anden ind med kort varsel. Fordi hun blev tilkaldt så sent nåede vi ikke at finde ud af at hun har været på sagen for flere år siden, og hun kunne ikke selv huske det, før Svend Åge Larsens forklaring var godt i gang.

Nu er sagen udskudt, og da det kræver to dommere fra Danmark at køre en sag i landsretten i Grønland, så kommer sagen ikke for retten før til oktober, hvor der kommer besøg fra Østre - og Vestre Landsret igen.

- Det er rigtig ærgerligt, at den er udsat igen, men vi behandler sagen så snart den er berammet på ny, siger anklager for politiet Christian Sørensen til KNR.