Runderful Nuuk løber 550 kilometer

Seks løbere fra Nuuk afvikler løbet The Speed Project i Nuuk, der oprindeligt skulle have været afviklet i USA. Covid-19 satte stopper for ekstremløbet.
Runderful Nuuk
Deltagere i The Speed Project. Baggerst fra venstre: Inuk Møller, Mika Lyberth og Jonas Jensen. Forrest fra venstre: Marco Leibhardt, Uiloq Mathæussen og Orla Isaksen Mølgaard. Foto © : Runderful Nuuk
Skrevet af Noah Mølgaard
14. juni 2020 14:17

Marco Leibhardt var første løber i The Speed Projekt, da han startede klokken fire natten til lørdag i Nuuks bydel Qinngorput. Løbet afvikles som en udvidet stafet, der efter planen skal slutte natten til mandag. Hver løber vil til den tid have tilbagelagt 91,5 kilometer, hvor målet er, at holdet løber 550 kilometer indenfor 43 timer.

Uiloq Mathæussen fra Runderful Nuuk skulle have løbet The Speed Project på 550 kilometer fra Los Angeles til Las Vegas i marts sammen med et hold fra Australien. Men covid-19 kom i vejen for det internationale løb.

- Vi løb sammen i foråret, hvor vi løb 50 kilometer i et stræk og følte, at vi klarede det fint. Så spurgte jeg mine løbevenner, om vi ikke skulle lave vores egen The Speed Project i Nuuk, og alle var straks med på den, fortæller Uiloq Mathæussen fra Runderful Nuuk.

Kroppens reaktion

Alle seks løbere har god træningsmængde i kroppen. En af løberne er Orla Isaksen Mølgaard, der i løbet af maj løb 600 kilometer i Nuuk.

- Jeg er udhvilet nu. Jeg er mere spændt på, hvordan kroppen vil reagere, når vi skal løbe med søvnunderskud, siger Orla Isaksen Mølgaard.

KNR mødte løberne torsdag aften, hvor de gennemgik forskellige ruter, de har valgt.

- Det er meget vigtigt, at ruten ikke bliver for ensformig, når man skal løbe så langt. Vi vil derfor skifte rute flere gange og undgå for store stigninger i slutningen af løbet, fordi vi sikkert bliver meget trætte til sidst og skal helst løbe på flade strækninger, siger Uiloq Mathæussen.

The Speed Project i Nuuk forventes afsluttet natten til mandag. Løberne er: Uiloq Mathæussen, Marco Leibhardt, Mika Lyberth, Inuk Møller, Orla Isaksen Mølgaard og Jonas Jensen.