Bedrift: Orla har løbet 600 kilometer i maj

Venner og kolleger fejrede Orla Isaksen Mølgaard, da han ankom til kolonihavnen i Nuuk efter at have løbet 600 kilometer

En udfordring mellem to brødre har ført til et historisk løb, der blev afsluttet ved 13-tiden søndag. Orla Isaksen Mølgaard løb 600 kilometer i maj og sprang direkte i vandet i kolonihavnen, da han havde gennemført sidste 10 kilometer sammen med flere løbekammerater.

- Det var ellers meningen at jeg skulle løbe 405 kilometer i maj. Men min bror fortalte, at han ville løbe 500 kilometer i maj. Så besluttede jeg mig for at løbe 600 kilometer, fortæller Orla Isaksen Mølgaard, der er elektrikerlærling.

600 kilometer svarer til en strækning fra Nuuk til Alluttoq nord for Ilulissat ifølge Google Map.

Endnu større udfordring

Orla Isaksen Mølgaard nåede til 590 kilometer torsdag aften, hvor KNR også fulgte ham. Han tog som nævnt de sidste 10 kilometer søndag, hvor han havde en t-shirt på hvor der stod #600 kilometer på ryggen. Hans løbekammerat Jonas Jensen havde en t-shirt på med skriften #sapinngilat (på dansk: du kan klare det).

- Det var spændende, da jeg startede en måned siden. Dengang var det uvist om jeg kunne nå mit mål. Jeg prøvede, at holde øje med hvordan jeg havde det hver dag. Jeg var godt tilpas i dag fordi jeg har holdt to dages pause og løbe hurtigere og få pulsen op, siger Orla Isaksen Mølgaard, der løb omkring 21 kilometer de fleste dage i maj.

Han vil nu holde en uges pause med løb inden han begynder at træne igen til Qeqertarsuaq Race. Og på længere sigt, så overvejer han at løbe endnu længere i løbet af en måned.

- Jeg overvejer faktisk, at løbe 1.000 kilometer i løbet af en måned næste år. Nu får vi at se om jeg til den tid føler mig frisk nok til at løbe så langt, siger Orla Isaksen Mølgaard.

Vejret har også været med ham i maj, hvor vejret i Nuuk har budt på regn og blæst en kort periode, hvor det også var koldt. Men de fleste dage har budt på godt vejr.

- Det er dejligt at nå mit mål og jeg er også godt træt af at løbe lige nu, slutter Orla Isaksen Mølgaard, mens venner og familie viftede med flag og sendte live i Facebook.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt