Royal Greenland har vind i sejlene
Der er nemlig fremgang for det selvstyreejede selskab, siger direktør, Mikael Thinghuus til avisen JPfinans.
Royal Greenland har på de fleste områder klaret sig bedre i 2016 end året før. Blandt andet købte selskabet sidste år det canadiske Quin-Sea Fisheries og det er gået over al forventning, siger direktøren.
- De bidrager meget positivt til vores resultat," siger han til avisen.
Opkøbet har givet Royal Greenland en fod indenfor på det nordamerikanske marked. Og selvom regnskabet ikke er offentliggjort forventer Mikael Thinghuus, at salget til Nordamerika runder cirka 200 mio. kr, hvilket er tilfredsstillende.
LÆS OGSÅ Royal Greenland starter produktion af letsaltede torsk i Paamiut
Også på den anden side af kloden i Asien går det strålende med eksport af fisk og skaldyr fra Royal Greenlands produktion.
Royal Greenland har eksporteret til Japan i snart 30 år og til Kina i cirka 15 år og ifølge Mikael Thinghuus er det en af selskabets største bedrifter.
- Asien har været en ubetinget succes for os, siger han.
Og på trods af usikkerheder som kursfald på det britiske pund på grund af Brexit og mindre frihandel, som er vigtigt for et lille land som Grønland.
Så forventer direktøren, at den positive stime for selskabet fortsætter i 2017. Og det skyldes for en god dels vedkommende Asien.
- Når vi ser på vores forretning og ser på Asien, ser vi stadig en meget solid efterspørgsel efter højkvalitetsfisk og -skaldyr. Længere er den ikke, siger han til JPfinans.
LÆS OGSÅ Royal Greenland må hente kinesere til grønlandske fabrikker