Royal Greenland må hente kinesere til grønlandske fabrikker

Royal Greenland har så store problemer med at skaffe arbejdskraft, at de fra foråret 2017 henter kinesere til fabrikker her i landet.
Royal Greenland har svært ved at skaffe medarbejdere nok. Løsningen bliver nu at hente kinesere her til landet
Skrevet af Kenneth Elkjær
20. oktober 2016 09:24

De første 30 kinesere kommer til Grønland i løbet af foråret næste år, fortæller Royal Greenlands HR koncernchef, Søren Olsen Damgaard, til virksomhedens hjemmeside.

- Vi er i tæt dialog med en medarbejder i Royal Greenlands salgsafdeling i Kina, gået i gang med at søge efter 30 personer der gerne vil flytte til Grønland og arbejde i nævnte fabrikker.

Læs også Royal Greenland: Vi kan ikke skaffe medarbejdere nok

I første omgang skal medarbejdere arbejde på fabrikkerne i Maniitsoq, Uummannaq og Qasigiannguit. Men det kan bare være første skridt.

- Det er hensigten, at antallet af udenlandsk arbejdskraft fra Kina og eventuelt andre lande skal øges i løbet af sommeren 2017 - og i de kommende år, siger Søren Olsen Damgaard.

Læs også SIK: nej til udenlandske kolleger i fiskeindustrien

Royal Greenland har så store problemer med at skaffe arbejdskraft, at det påvirker deres mulighed for at indhandle fisk i højsæsonen, fortæller HR koncernchefen.

- Vi har mange stabile og gode medarbejdere på fabrikkerne der gør en stor indsats for virksomheden, men vi har brug for endnu flere medarbejdere. For at løse udfordringer med mangel på arbejdskraft har vi i mange år benyttet arbejdskraft fra kysten delvist med succes, men desværre er manglen på arbejdskraft ikke blevet løst til fulde– men blot vokset år efter år. Da problemet med mangel på arbejdskraft i vore landbaserede fabrikker er et tilbagevendende problem, ser vi os nødsaget til at hente arbejdskraft udefra, siger Søren Olsen Damgaard.