Foto: RG

Royal Greenland: Vi kan ikke skaffe medarbejdere nok

Royal Greenland mangler arbejdskraft, og det kan betyde, at virksomheden kan være nødt til at hente udenlandsk arbejdskraft.

Manglende arbejdskraft og ustabile medarbejdere på Royal Greenlands fabrik i Paamiut betyder, at produktionen af torskefileter er halveret sammenlignet med sidste år. Det forklarer fabrikschef Ilannguaq Abrahamsen til virksomhedens hjemmeside.

- Vi har haft et bemandingsproblem på fabrikken i år. Vi har været ramt af ustabilitet og udeblivelser blandt vore medarbejdere og derfor har kun haft et daghold i filetproduktionen. 

Og det har haft konsekvenser.

- Det har medført, at vi kun har produceret halvt så meget i forhold til sidste år.

Kunne ikke gentage succes

Torskefilet- produktion i Royal Greenlands fabrik i Paamiut startede i 2012. Sidste år blev mere end halvdelen af det indhandlede torsk produceret i torskefileter. Det skriver Royal Greenland. Men i år har fabrikken indfrosset mere end halvdelen af det indhandlede.

- I starten af sæsonen oprettede vi ellers et dag-og aftenhold. Men da der skal være 30 medarbejdere i et hold og vi ofte manglede op til en tredjedel af bemandingen, kunne vi ikke opretholde et to hold-skift. 

- Derfor har vi kørt med et daghold hele sommeren. Selvsagt kunne vi ikke producere på fuldt blus, derfor har vi indfrosset mere end halvdelen af det indhandlede, siger fabrikschefen i Paamiut.

Sidste år beskæftigede Royal Greenland op til 70 personer i torskeproduktionen dag og nat. 

Men i år har fabrikken kun beskæftiget 30 i filetproduktionen og tolv medarbejdere med indfrysning af torsk. 

- Hvis vi i fremtiden skal være i stand til at producere optimalt i flere hold-skift, så må vi hente arbejdskraft udefra, siger Ilannguaq Abrahamsen.

Læs også Royal Greenland præsenterer flotte tal for hjemmemarkedet

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt