Royal Greenland starter produktion af letsaltede torsk i Paamiut

Royal Greenland har i foråret foretaget testproduktion af letsaltede torsk på sin fiskefabrik i Paamiut. Forsøgsprodukterne er nu blevet testet af RG's kunder, som er tilfredse med produktet, og da letsaltede torsk er efterspurgt i Sydeuropa, starter fabrikken i Paamiut nu produktion af disse
Foto © : Niels Wann Jensen/Royal Greenland
Skrevet af Simon Uldum -
25. november 2016 05:20

Produktchef i Royal Greenland, Niels Wann Jensen, fortæller, at han har gode salgsforhåbninger for den nye type højtkvalitetsprodukt:

- Vi vil gerne udvide produktsortimentet af torsk i Royal Greenland, og da der samtidig er gode priser på letsaltede torskefileter, er det det rigtige at gøre. Vi er nu i gang med at planlægge opstarten af produktion af letsaltede torsk i Paamiut, siger Niels Wann Jensen til Royal Greenlands magasin Navigatio.

En populær spise i Sydeuropa

Andre lande, der producerer samme produkt anvender tilsætningsstoffer, som for eksempel fosfater, for at gøre fileterne hvide. Men det er ikke nødvendigt med produkter fra Grønland, der helt naturlig har en naturlig fin, hvid farve.

- På den baggrund behøver vi ikke at anvende tilsætningsstoffer i vore produkter, kun salt selvfølgelig. Det gør, at vi har mulighederne for at lave et højtkvalitetsprodukt, der samtidig er en efterspurgt vare. Ligeledes er salgsmulighederne store, fordi der sælges enorme mængder af letsaltede torskefileter i Sydeuropa, siger Niels Wann Jensen, og siger endvidere:

- Så længe salgspriserne på letsaltede torsk er acceptable, er det planen, at vi fortrinsvis skal producere dette på fiskefabrikken i Paamiut.