Skibet er sendt til Canada: Reparation af søkablet afbrudt midlertidigt

Reparationen af søkablet er afbrudt midlertidigt og reparationsskibet er på vej til Canada igen. Borgere i syd og nord må vente længere på det hurtige internet.
Reparationen af de to søkabelbrud må igen vente, da vejret igen har sat en stopper for arbejdet. Arkivfoto. Foto © : Tele-Post
10. april 2019 17:42

Ventetiden på normalt internet i Syd- og Nordgrønland er blevet forlænget igen.

Tele-Post har afbrudt reparationerne af søkablet midlertidigt og sendt reparationsskibet tilbage til Canada, oplyser selskabet onsdag.

Den seneste tid har arbejdet med søkablet været udfordret af vejret. Nu er der kommet endnu et varsel om hårdt vejr i området ved Qaqortoq, hvor reparationerne har været igang.

LÆS OGSÅ Søkabelskib har sat kurs mod Sisimiut

Derfor opgiver skibet midlertidigt og sejler til St. Johns for at skifte mandskab og erstatte det udstyr, der er mistet under arbejdet i det dårlige vejr.

Administrerende direktør i Tele-Post, Kristian Reinert Davidsen, kalder situationen ærgerlig.

- Der er ingen anden mulighed end, at bruge den kommende periode med ustabilt vejr i Sydgrønland til at sende skibet til Canada. Vi har fuldt fokus på at få skibet tilbage hurtigst muligt, så det kan udføre det nødvendige arbejde i både nord og syd så hurtigt så muligt, siger han.

LÆS OGSÅ Tele-Post sender reparationsskib mod Qaqortoq

Under arbejdet med søkablet nær Qaqortoq har der været slukket for internetforbindelserne for private i Sydgrønland. Under det midlertidig stop i arbejdet bliver der tændt igen og man kan forvente internet fra onsdag aften, skriver Tele-Post.

Teleselskabet skal nu udarbejde en ny tidsplan for reparationerne nord for Sisimiut og ved Qaqortoq.

Søkabelbruddet i Sydgrønland skete i december. I januar skete et brud syd for Sisimiut, og da det blev repareret i marts fandt man et andet brud nord for Sisimiut, der endnu venter på en reparation på grund af is.

LÆS OGSÅ Endnu et brud på søkablet ved Sisimiut