Regeringen foreslår finansiering til hjælp til Grønland

Den danske regering er kommet med et forslag til, hvordan der kan afsættes 80 millioner kroner til grønlandske børn og unge.
Regeringen forslå at, pengene til grønlandske børn og unge skal komme fra den nu nedlagte satspulje. Foto © : Paalu Møller/KNR
Skrevet af Thomas Munk Veirum
04. november 2019 12:46

Ifølge et notat som netmediet Altinget har fået indsigt i forslår regeringen, at pengene skal komme fra den nu nedlagte satspulje.

Notatet med forslaget er sendt til socialordførerne på Christiansborg, og forslaget er udgangspunktet for forhandlinger mellem partierne og regeringen, skriver Altinget.

Ifølge notatet foreslår regeringen at afsætte 80 millioner kroner i alt over årene 2020-2023.

LÆS OGSÅ Dansk socialminister i Nuuk: Håber på 80 millioner kroner mere til Grønland

Socialminister Astrid Krag lavede for nyligt en aftale med naalakkersuisoq for socialområdet, Martha Abelsen. Aftalen går ud på, at Danmark skal bidrage til indsatsen over for udsatte børn og unge her i landet.

Under sit besøg i Grønland fortalte Astrid Krag, at hun håber på Folketingets opbakning til at afsætte de 80 millioner kroner.

LÆS OGSÅ Abelsen og Krag underskriver: Aftale om dansk hjælp til børn og unge er sikret

Danmark har allerede bevilget 5,3 millioner kroner, som skulle gå til et akutteam bestående af blandt andet psykologer og socialrådgivere, der først og fremmest skal hjælpe til i Tasiilaq.

LÆS OGSÅ Danmark sender 5,3 millioner kroner til seksuelt misbrugte i Tasiilaq