Droner er ubemandede robotfly, der bruges til mange forskellige formål.

Rapport anbefaler flere droner og satellitter i Arktis

Danmarks Tekniske Universitet anbefaler i en ny rapport, at Grønland og Danmark satser på flere droner og satellitter i Arktis.

- Vi bor på en enorm ø, hvor det er dyrt og besværligt at rejse rundt. Blandt andet derfor vil der være store fordele at hente både forskningsmæssigt, militært og civilt, hvis Grønland og Danmark satser mere på flere droner og satellitter i Arktis, sådan lyder hovedkonklusionen i en rapport, som Danmarks Tekniske Universitet offentliggør i dag.


- Hvis forsvaret og de danske myndigheder vil øge den strategiske indsats i Arktis, er det afgørende at have rum-infrastrukturen på plads først, fordi det vil udgøre en rygrad i en øget tilstedeværelse i Arktis, udtaler Niels Andersen, der er leder vend polarcentret på DTU.

LÆS OGSÅ Grønland skal overvåges med både ubemandede drone fly og sattelitter

Investeringer i en rumbaseret infrastruktur i Arktis vil ikke blot bidrage til løsningen af Rigsfællesskabets nuværende opgaver i Arktis, men også direkte kunne øge den fremtidige vækst og værdiskabelse i Rigsfællesskabet.


Droner, der er ubemandede robotfly, kan sammen med satelitter bruges til bedre kommunikation, overvågning, navigation og bedre kortlægning.


En endelig rapport fra DTU Space udkommer senere i år.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt