Qeqertarsuaq-hotel skifter ejere

Topas Travel og Icefjord hotel i Ilulissat udvider deres virksomhed med Lyngmark Tours og Hotel Disko som de begge overtager d. 1. maj.
Foto © : Povl Abrahamsen/Flickr Creative Commons
Skrevet af Merete Lindstrøm
02. maj 2018 07:42

Overtagelsen betyder blandt andet at Hotel Disko skifter navn til Hotel Disko Island. De tidligere ejere Jens og Augusta Salling, som også står bag virksomheden Polar Seafood, har i længere tid forsøgt at komme af med turistvirksomhederne og det er altså lykkedes nu, med Topas Travel som ny ejer.

- Vi er utroligt stolte af at få lov til at drive det videre. Det har jo været meget populært gennem mange mange år og vi vil gerne løfte arven, så vi kan fortsætte de gode takter, fortæller ejer af Topas Group, Jørgen Nielsen, der ser mange muligheder i nyerhvervelsen.

- Hvalsafari vil vi gerne gøre mere ud af. Vi tror, at der er et stort potentiale i hvalsafari i og med, der er så mange forskellige hvaltyper lige fra Grønlandshvalen om foråret og så fortsætter det jo igennem sommeren, siger han.

LÆS OGSÅ Hotel Hvide Falk henter ny chef hos konkurrenten

Derudover er det planen at udvikle hytten på Lyngmarksbræen, udvikle vandreture og gøre mere ved de aktiviteter der er i området.

- Der er også en mulighed inden for heliskiing, som vi skal se, om vi kan få noget mere ud af.

Der bliver dog ingen revolutioner i år, for virksomheden skal lige finde sine ben, oplyser Jørgen Nielsen.

Topas Travel, der ejer Hotel Icefiord, har igennem mange år samarbejdet med Lyngmark Tours og Hotel Disko omkring overnatning, hundeslædeture, vandreture, hvalsafari på Diskoøen.

LÆS OGSÅ Ilulissats første hotel er blevet solgt

LÆS OGSÅ Flere overnatninger på landets hoteller