USAs præsident Trump og landetsudenrigsminister, Mike Pompeo, har sendt hilsener til dronningen og alle vi andre i det danske kongerige. Foto: Scanpix

Præsident Trump i hilsen til dronningen: Konsulat i Nuuk gør forholdet til Grønland tættere

I en hilsen til dronning Margrethe på Grundlovsdag skriver præsident Trump, at USAs nye konsulat i Nuuk vil gøre båndet mellem USA og Grønland tættere.

Midt i de store uroligheder i USA har præsident Trump haft tid til at bemærke, at det i dag, 5. juni, er den danske grundlovsdag.

I den anledning har han sendt en hilsen til Dronning Margrethe, som er lagt ud på hjemmesiden for den amerikanske ambassade i København.

Her ønsker præsidenten tillykke med Grundlovsdag og understreger, at USA og Danmark har et tæt venskab med fælles værdier.

LÆS OGSÅ Amerikansk konsulat skal ligge hos Arktisk Kommando

Det gælder både mellem mennesker og indenfor handel, skriver Trump blandt andet.

Og så minder præsidenten om, at båndene mellem USA og Grønland også er tætte og kun vil blive endnu tættere, når det amerikanske konsulat i Nuuk åbner i næste uge. 

Når vi ser frem til at genåbne vores konsulat i Grønland, forventer vi at styrke vores dybe bånd i hele Kongeriget, skriver præsident Trump i sin hilsen.

I en anden hilsen på samme hjemmeside sender USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, en hilsen til alle indbyggere i det danske kongerige.

LÆS OGSÅ Professor: USA's million-tilbud får os til at glemme skandalesager

Også han påpeger, at konsulatet i Nuuk har stor betydning for USAs rolle i Arktis.

- I år ser vi frem til at genåbne vores konsulat i Grønland for første gang i 67 år og forventer at udvide de allerede dybe bånd mellem vores lande. Vi er stolte af at samarbejde på Arctic Council for at støtte videnskabelig forskning, miljøbeskyttelse og bæredygtig udvikling i Arktis, skriver Mike Pompeo.

I april valgte Naalakkersuisut at tage imod 83 millioner kroner fra USA, som skal gå til rådgivning inden for blandt andet råstof- og turismeområdet i Grønland.

Det skete blandt andet på baggrund af en hensigtserklæring, som blev underskrevet af USA og Grønland i juni 2019. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt