Politijagt af stjålet gaffeltruck endte i grøften

Politijagten endte, da personen i den stjålne gaffeltruck kørte i grøften og blev anholdt - i første omgang for tyveri.
- Der kom materielle skader på vores patruljevogne, men der er ikke sket nogen personskader, siger Malik Olesen, vagthavende ved Grønlands Politi. Foto © : KNR
Skrevet af Jens Betak
01. april 2021 17:06

En stjålet gaffeltruck, skadede politibiler og en politijagt der endte i grøften. Politiet i Qaqortoq havde en travl onsdag eftermiddag. 

Det kan måske lyde som en aprilsnar, men der er ikke desto mindre det, der skete i Qaqortoq i går. Det hele startede, da politiet klokken 14 fik en anmeldelse om noget hærværk og vold et sted i byen.

- Der sender vi så en patrulje ud til stedet, og efterfølgende får vi så informationer om, at der var en truck som var blevet stjålet. Der kører vi så rundt i byen.

Video af politiets biljagt: 

Video: Vera Fleischer Olsen. 

- I byen observerer patruljen så en gaffeltruck der kører i byen, som så bliver eftersat.

Det fortæller vagthavende ved Grønlands Politi, Malik Olesen.

Herefter følger en dramatisk jagt på manden i den stjålne gaffeltruck.

Undslap to patruljebiler

På en video på Facebook ses gaffeltrucken komme kørende med en politibil i hælene, mens en anden politibil kommer kørende i den modsatte retning mod gaffeltrucken. 

Politibilen forsøger at stoppe gaffeltrucken, men trucken kører tilsyneladende ind i politibilen og lykkedes med at fortsætte flugten. Det hele ender, da personen i gaffeltrucken kører i grøften, fortæller vagthavende Malik Olesen.

- Der kom materielle skader på vores patruljevogne, men der er ikke sket nogen personskader. Gaffeltrucken kører galt i en grøft og stopper, hvor vi så anholdt føreren.

Fra politiet modtager anmeldelsen, til at trucken ender i grøften, går der omkring en time. Nu er personen anholdt for tyveri, men politiet vil nu efterforske hele hændelsen.

- Nu skal efterforskes, og så skal vi tage stilling til, hvilke overtrædelser vedkommende skal sigtes for, siger Malik Olesen fra Grønlands Politi.