Politi gør stort hash-fund på Royal Greenland-skib

Dansk politi har beslaglagt 21 kilo hash ombord på et af Royal Greenlands trawlere i Danmark.
Royal Greenlands trawler, Avataq, er nu genstand for efterforskning hos Nordjyllands Politi i Danmark. Foto © : Royal Greenland
14. juni 2022 07:55

Det var ikke fisk eller rejer, men et meget stort parti hash, som politiet i Nordjylland i Danmark i går beslaglagde ombord på et af Royal Greenlands trawlere.

I alt 21 kilo hash blev fundet i lastrummet på trawleren M/TR Avataq, som har ligget på værft i Frederikshavn i seks uger.

Det skriver TV2 Nordjylland. 

Tidligere havde de danske skattemyndigheder været ombord og fundet et kilo hash. Derfor blev Nordjyllands Politi kontaktet, som altså gjorde et langt større fund af narkotika i lastrummet.

LÆS OGSÅ Politidirektør: Flere hårde stoffer finder vej til Grønland

Skibet har 22 besætningsmedlemmer, men ingen af dem har ifølge TV2 Nordjylland villet vedkende sig de ulovlige stoffer, og derfor er ingen endnu anholdt i sagen.

I stedet er Nordjyllands Politi nu ved at undersøge beviser i sagen ved hjælp af indsamlet spor og videomateriale. 

Ifølge TV2 Østjylland sejlede skibet mandag aften videre fra Frederikshavn i retning mod Thórshavn.

Masaana Egede, der er koncernkommunikationschef i Royal Greenland, siger, at Royal Greenland samarbejder med myndighederne om hashfundet. 

- Vi samarbejder fuldt ud med myndighederne i denne sag og samtidig vil jeg understrege, at vi ikke tolererer den slags ombord på vores skibe, siger han i et skriftligt svar.