Polar Nataarnaq kolliderer for anden gang i år: Denne gang med et isbjerg

Det er ikke første gang i år, at trawleren vækker opsigt. Foruden to kollisioner er der for nylig blevet fundet henholdsvis fire og fem kilo hash ombord på Polar Nataarnaq.
Tilbage i januar kolliderede Polar Nataarnaq med Royal Greenlands trawler Akamalik ud for Maniitsoq. Foto © : KNR
25. juli 2023 11:41

Så skete det igen. 

Det er anden gang i år, at Polar Seafoods trawler kolliderer.

Denne gang var Polar Nataarnaq lørdag på vej til Grønland efter at have været på værft.

- Det var syd for Grønland, at trawleren kolliderede med et isbjerg i tåge, forklarer direktør i Polar Seafood, Bent Salling, til KNR.

Han oplyser, at alle 13 besætningsmedlemmer er uskadte. Trawleren er lige nu på vej til værft på Færøerne.

- Vi har talt om situationen og besluttet os for at sende trawleren tilbage på værft, så stævnen kan blive repareret. Vi har ellers brug for, at den er ude at fiske i havet, siger Bent Salling.

Ni kilo hash

Han tilføjer: 

- Jeg kan ikke komme ind på, hvad der er sket, fordi vi først skal have talt med besætningen, siger han og oplyser, at broen var bemandet, da trawleren kolliderede.

7. januar kolliderede trawleren med Royal Greenlands trawler Akamalik ud for Maniitsoq.

- Vi følger de internationale regler inden for søfartsområdet, men vi kan med 100 procents sikkerhed ikke undgå menneskelige fejl. 

Det er ikke mere end et par uger siden at en narkohund opsnappede fire kilo hash på samme trawler i Danmark. Et par dage efter fandt politiet på Færøerne ifølge Sermitsiaq.AG yderligere fem kilo hash ombord på Polar Nataararnaq.