Politiet forsikrer efter drab, at du kan være tryg i Nuuk

Politiet har tirsdag formiddag holdt doorstep i forbindelse med den døde mand, der blev fundet fredag i et depotrum i blok 5.
Borgerne kan være helt trygge i Nuuk, fortæller efterforskningsleder Malik Sandgreen, efter der fredag blev fundet en død person i blok 5. Foto © : Rasmus Mads Olsvig / KNR
08. oktober 2024 16:15

Politiet kan ikke komme med nye oplysninger i sagen om den 20-årige mand, der fredag blev fundet død i Nuuk.

Men de forsikrer om, at folk kan være helt trygge ved at færdes i byen.

- Der er ingen grund til at være bekymret over, at færdes i gadebilledet. Man kan trygt bevæge sig rundt i byen, siger politikommissær og efterforskningsleder ved Grønlands Politi Malik Sandgreen.

25-årig anholdt.

Politiet har lørdag anholdt en 25-årig mand, som er blevet sigtet for drab. Manden er blevet fremstillet og er tilbageholdt i 25 dage. Fremstillingen skete for lukkede døre ved Sermersooq Kredsret, og derfor kan Malik Sandgreen ikke komme yderligere ind på, hvad der kom frem under fremstillingen.

- Vi ved, at der går nogle rygter, men vi kan ikke kommentere på dem. Så jeg kan hverken be- eller afkræfte dem, siger Malik Sandgreen.

- Men det er vigtigt for mig at understrege, at folk kan føle sig trygge, siger han.

Ekstra til stede

Politiet kommer til at være ekstra til stede rundt i byen som en ekstra tryghed for borgerne, fortæller politikommissæren. Det betyder også, at man er velkommen til at rette henvendelse til patruljerne, hvis man har oplysninger, der kan hjælpe politiet i efterforskningen.

- Vi vil meget gerne høre fra folk, hvis de har set eller hørt noget mellem 2. og 4. oktober, eller hvis nogen har oplysninger om den afdøde.

- Vi har brugt hele weekenden på at efterforske forskellige spor i sagen, og derfor kommer vi med doorsteppet nu, men vi hører stadig gerne fra vidner eller tager imod videoovervågning, der kan hjælpe os, siger Malik Sandgreen.

Hvis du har oplysninger i sagen, kan du altid kontakte Grønlands Politi på 70 14 48.