Plejebørn stilles bedre

Der stilles fremover større krav til plejefamilierne her i landet. Det er blevet resultatet af et forslag fra Astrid Fleischer Rex (D). Der skal børneattester på bordet før familierne bliver godkendte, og med mindre det er familie til barnet, skal de nye plejefamilier også være over 25 år.
Skrevet af Peter Troelsen
09. november 2012 04:51

Mange børn, der er sendt i familiepleje, oplever at skulle forbi flere familier, inden der findes en familie, der kan sørge for barnets opvækst. Det er stærkt uheldigt for både børn og plejefamilier. Det problem skulle gerne blive meget mindre i fremtiden.

-Udvalget har lavet et ualmindeligt solidt stykke arbejde i deres behandling af mit forslag. Det er jeg meget glad for, og jeg sætter også stor pris på at jeg har fået bred opbakning til mit forslag. Psykisk syge og udsatte børn har altid været mine politiske mærkesager og jeg er både glad og stolt over den pæne modtagelse mit forlags har fået fra politisk hold, fastslår Astrid Fleischer Rex, der indtil for få år siden selv har haft arbejde som akutplejemor.

De helt store ændringer på området har været større krav til plejeforældrene, så kan kommer ud over problemet med plejeforældre, der ikke har været klar til den store opgave, det er at tage sig af udsatte børn. Nu stilles der store krav, og det til gavn for hele samfundet.

-Livserfaring er en ting, der er bydende nødvendigt, når det drejer sig om børns opvækst. Uden den er man ikke klædt på til at tage sig af et svigtet barn, og selv om man gør det med god vilje, så skader det børnene at komme til familier uden de nødvendige kvalifikationer. Jeg er sikker på, at vi i fremtiden får langt flere succeshistorier på plejefamiliernes område, siger Astrid Fleischer Rex til knr.gl.