Partii Naleraq og Inuit Ataqatigiit: Opret en kvotebank

Rejefiskeriet var et af de store emner, der blev drøftet i fredagens valgdebat på KNR tv. Partii Naleraq og IA har en fælles holdning om, at der skal oprettes en kvotebank for at få flere penge ind i landskassen.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
17. november 2014 17:29

Det skal være muligt at leje kvoteandele ud til befolkningen, der også har en interesse i at deltage i rejefiskeriet. Det mener Partii Naleraq og Inuit Ataqatigiit, der ved sidste vælgermøde på KNR tv klart udtrykte, at de vil arbejde for at oprette en kvotebank for næste generations skyld.       

 

- Hvis man opretter en kvotebank, så vil det betyde modernisering af fiskeriområdet, eksempelvis på fiskefartøjer, og kvotebank giver jo også helt nye indtjeningsmuligheder, siger Aqqaluaq B. Egede fra Inuit Ataqatigiit, der altså bakkede op omkring Partii Naleraqs forslag om at uddele rejekvoter til befolkningen.

 

Læs også KNAPK vil fiske lige mange rejer inden- og udenskærs

 

- Desværre er det kun meget få mennesker, der har kvoteandelen. Vi er nødt til at tage de kvoter tilbage og dele dem ud til befolkningen. Det vil åbne op for nye muligheder for fiskere og så til de unge som også vil arbejde indenfor fiskeriet. Hvis vi ikke gør det, så spænder vi ben for de unges udvikling, siger formanden for Partii Naleraq Hans Enoksen.

Desuden har han skrevet i sin valgkampagne, at partiet vil arbejde for at oprette en fiskeribank, for at sikre en vedvarende modernisering af fiskeriet, til erstatning for den eksisterende erhvervsstøtteordning.