Partii Inuit nægter at følge reglerne i Inatsisartut

Da Nikku Olsen i starten af året grundlagde Partii Inuit, var sproget et af de helt store temaer for Olsen og de mennesker, der var med til at stifte partiet. Sidenhen blev der enormt stille omkring netop sproget fra PI´s side. Nu har Olsen igen fundet sproget frem og nægter nu at lave danske oversættelser af dagsordenforslag og udtalelser.
Skrevet af Peter Troelsen
04. oktober 2013 10:59

Partistifteren mener, at have ret til at suspendere den pligt, politiske partier har til at kommunikere på både grønlandsk og dansk. Han henviser til at det officielle sprog er grønlandsk, og vil derfor ikke finde sig i, at skulle kommunikere på et fremmedsprog.

-Vi vil også vove at påstå, at det er på tide, at man i det politiske arbejde og i arbejdet i landets parlament bestræber sig på at bruge vort eget sprog. Det at alt skal oversættes til dansk kræver alt for mange ressourcer og koster mange penge, som vi mener sagtens kunne bruges, og bør bruges, til andre nødvendige formål i det grønlandske samfund, mener Nikku Olsen.

Desuden spørger Olsen, hvornår Grønland kan udråbes som en selvstændig nation, så længe man gang på gang må sætte egne interesser i baggrunden. Nikku Olsen opfordrer på det kraftigste det grønlandske folk til at tage næste skridt imod opfyldelse af drømmen om en selvstændig nation.