Palle spørger til Naalakkersuisuts borgerinddragelse

Et af de største valgtemaer i vinter var inddragelse af befolkningen i beslutninger - særligt de beslutninger der er om de mange planlagte råstofprojekter.
29. juli 2013 04:30

Medlem af Inatsisartut for Demokraterne Palle Chrstiansen henvender sig nu til naalakkersuisoq for erhverv-, arbejdsmarked-, og råstoffer, Jens-Erik Kirkegaard. Han vil gerne høre flere detaljer om, de beslutninger Naalakkersuisut måske har truffet, som skal give mere offentlig information og inddragelse ved planlæggelse af råstofprojekter.

Palle Christiansen vil også gerne vide, hvilke parter, der ikke selv sidder i erhvervs-, og  råstofdepartementet, som Naalakkersuisut vil samarbejde med om information og inddragelse af borgere.

- God kommunikation handler jo ikke kun om at tale til offentligheden, men også om at lytte til den, skriver oppositionspolitikeren i et §37-spørgsmål.

- Og det kunne jo meget vel tænkes, at medierne og forskellige borgergrupper og interesseorganisationer har gode ideer til, hvordan Departementet for Erhverv og Råstoffer kan forbedre sin kommunikation på området, slutter Palle Christiansen fra Demokraterne.