Organisationer søger praktikpladser

Ungdomsarbejdsløsheden er alarmerende høj. Alt for mange unge får ikke en uddannelse, og mange unge kan ikke færdiggøre deres uddannelse, fordi de mangler en praktikplads.
Foto © : KNR
Skrevet af Karsten Sommer
08. december 2015 10:00

Det skriver SIK, NUSUKA og GE, der opfordrer til politisk handling for at sikre praktikpladser til alle.

Læs også Løsningsforslag til manglende praktikpladser

Helt konkret ønsker de at der sikres flere praktikpladser på alle landets arbejdspladser - såvel i den private som den offentlige sektor - og at selvstyret og kommunerne samtidig iværksætter en ekstraordinær indsats for at sikre, at de unge er i stand til at gennemføre en erhvervsuddannelse efter folkeskolen.

Læs også Myndighederne laver nyt initiativ

Der skal også der stilles konkrete krav til samtlige entreprenører, der byder ind på opgaver og projekter i Grønland, om at også de har pligt til at bidrage til samfundet med uddannelse af arbejdsstyrken.

Læs også Bygge- og anlægsskolen bekymret over mangel på praktikpladser

Der skal også i servicekontrakterne med de selvstyrejede virksomheder tages højde for etablering af lære- og praktikpladser, og selvstyreadministrationen bør mere end fordoble antallet af praktikpladser, skriver de tre arbejdsmarkedsorganisationer i deres fælles opråb.

Læs også Mangel på praktikpladser i byggebranchen

- Vi opfordrer samtidig de unge til at kræve deres ret til en praktikplads, men også at gøre deres pligt og tage en uddannelse, slutter SIK, NUSUKA og GE deres appel.